Landskrona

S i Landskrona fördömer politiker som åtalas för rasistiska skrik

1:06 min

Socialdemokraternas ordförande i Landskrona Anders Karlsson är starkt kritisk mot den partikamrat som åtalats för att ha skrikit rasistiskt åt en busschaufför. Mannen satt tidigare som fullmäktigeledamot i Landskrona och sitter nu som suppleant i styrelsen för ett kommunalt bolag.

– Det är inte acceptabelt att någon säger så till någon annan människa, oberoende av om man är politiker inom Socialdemokraterna eller någon annan. Man säger inte så till någon, fastslår Anders Karlsson.

Flera personer blev vittnen till händelsen i början av juni i år. Helsingborgs Dagblad skriver att chauffören befann sig utanför bussen när den misstänkte politikern påpekade att det var dags att köra.

När föraren förklarade att det var någon minut kvar innan avfärd och bad mannen att uppvisa biljett ska uttalandet ha kommit. Mannen har erkänt brottet i förhör, dock under förutsättning att busschauffören också erkänner att han gjort sig skyldig till en kränkning.

Anders Karlsson, arbetarekommunens ordförande i Landskrona, säger att det är för tidigt att säga om partiet kommer att vidta några åtgärder mot den åtalade.

– Men jag har talat med honom. Han är ångerfull och tycker att det är tråkigt att det blev som det blev.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista