Folkpartisten Henrik Thorsell. Foto: Anna Lyrenäs/Sveriges radio
Skåne direkt

Slaget om körslaget - folkpartist rasar

Henrik Thorsell, FP, tycker att Lars-Ingvar Ljungman, M hycklar
6:20 min

Den moderata ledningen i Vellinge betalar glatt 150 000 kronor för att kommunen ska se lite käckare ut i teveprogrammet "Körslaget". Folkpartisten Henrik Thorsell tycker att det är konstigt i en tid med dålig ekonomi.

– Vad ska skattepengar gå till. Varför ska man satsa på marknadsföring i en kommun som är så framgångsrik som vår? undrade Henrik Thorsell (Fp) i debatt med kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman (M).

– Det handlar inte om pengar, det handlar om principen. Om någon annan kommun bjuder över - är det så det ska bestämmas var teveprogram ska gå? frågade han retoriskt.

Moderaterna i Vellinge tror att teveprogrammet Körslaget kommer betyda mycket för kommunen och vill jämföra det med Falsterbo horse show.

– Jag är glad när företrädare för oppositionen vill hålla igen, det är inte varje dag. Men om man vill synas, då måste man också vara beredd att betala. Vi är i olika sammanhang med där kommersiella aktörer är med. På hästveckan lägger Vellinge kommun rätt mycket pengar för att se till att det ska bli så bra som möjligt, säger Lars-Ingvar LJungman (M).

Henrik Thorsell tyckte att jämförelsen var konstig.

– Att jämföra Falsterbo horse show med Körslaget är inte relevant, det är två helt olika satsningar. Dessutom går vi in för en tid med tuffa ekonomiska utmaningar. Det är inte rimligt att pltösligt ha 150 000 att lägga på ett teveprogram, gentemot medborgarna, sade han.

– Vi vill bli ännu mer framgångsrika och att vara framgångsrik är inget självspelande piano, tyckte Lars-Ingvar Ljungman (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".