1 av 2
Josefin Nilsson patrullerar Malmös badstränder för andra året i rad. Foto: Ester Sökjer-Petersen / Sveriges Radio
2 av 2
Nicole Volodor tycker att 30 grader är väl varmt, och får lätt migrän av värmeböljor. Foto: Ester Sökjer- Petersen / Sveriges Radio
Skåne

Vatten och huvudbonader skonar i värmen

1:34 min

Idag kan det bli sommarens varmaste dag med uppemot 30 grader runt om i länet. Badvakterna i Malmö råder badsugna skåningar att ha på sig huvudbonad och dricka rikligt med vatten, då många får värmeslag på heta sommardagar.

Bland de yngre badgästerna som redan på förmiddagen börjar fylla stranden på Ribersborg syns Nicole Volodor, som är på stranden med sina föräldrar:

– Såhär varmt brukar det inte vara förrän sent på dagen, det är ju bara morgon nu!

Badvakten Josefin Nilsson har rutin på att patrullera Ribersborg, och ger lite tips om vad man ska tänka på i värmen, för skåningar som beger sig till stranden idag.

– Mycket vatten, ta på dig skydd för huvudet. Vi får ta oss runt på stranden och se till att folk inte svimmar av värmen, det är riktigt jobbigt såna här dagar, säger Josefin Nilsson.

Värmen skapar inga stora problem på stränderna i Skåne, enligt badvakterna på Ribban.

– Det vanligaste problemet är små barn som springer runt och inte ser vassa stenar i sanden och under vattnet. De skadar sig, skär sig i fötterna, säger Josefin Nilsson.

Nicole Volodor tycker däremot att det är besvärande med den heta sommardagen.

– Det är lite för varm för mig, jag får ta på mig solglasögon och keps. Annars får jag migrän. säger Nicole Volodor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista