Polisens tekniker undersöker platsen för skottlossningen. Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Malmö

18-åring skjuten vid Pildammsparken

En 18-årig man från Malmö korsade ett övergångsställe vid Pildammsparken i Malmö under lördagskvällen. En bil stannade, någon klev ut, och sköt mannen med flera skott i benen. 18-åringen vårdas nu på MAS. 

Polisen hade på söndagsmorgonen inte gripit någon misstänkt för skottlossningen i centrala Malmö på lördagskvällen, då en 18-årig man sköts i benet med flera skott.

Enligt inre befäl vid Malmöpolisen Daniel Jonasson är 18-åringens skador inte livshotande men han vårdades på söndagsmorgonen fortfarande på sjukhus.

Skotten avlossades vid ett övergångsställe vid korsningen Mariedalsvägen/Kronborgsvägen. 18-åringen skulle korsa gatan med en cykel när en bil stannade. En man klev ur och sköt flera skott varav ett eller flera träffade 18-åringen.

Polisen har hört flera vittnen. Något av dem uppgav att skotten skulle ha föregåtts av en ordväxling mellan gärningsmannen och offret. Mannen med vapnet hoppade in i bilen när han hade skjutit och försvann snabbt bort.

Den skottskadade mannen är känd av polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista