Mobilmast. Arkivbild. Foto: Bertil Ericson/Scanpix.
Skåne

Mobiloperatörer överdriver täckning

Många skåningar upplever dålig mobiltäckning i länet, framför allt i norra och östra Skåne. En undersökning från post- och telestyrelsen visar att tre av de fyra största mobiloperatörerna har sämre täckning än vad de själva hävdar.

Kring Söderåsen, Ivösjön, Romeleåsen och söder om Perstorp finns kända sändningsluckor som redovisas av svenska mobiloperatörer. Men luckorna finns även på många andra håll, det skriver Sydsvenskan idag.

Enligt en undersökning från Post och telestyrelsen i våras överskattar de flesta mobiloperatörer sin täckning. Tele 2 och Telenor har bara rätt i ett av tio testade täckningsområden. Operatören tre hade rätt i fyra av tio fall, och Telia i nio av tio fall.

Men för den som är drabbad är chansen att få rätt hos Allmäna reklamationsnämnden liten.

Konsumentupplysningsorganisationen Telekområdgivarna rekommenderar nu att man får täckningen specificerad i skrift, eller testar täckningen innan man binder upp sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista