Malmö

Hyresvärden tömde lägenhet utan myndighetsbeslut

Trots att hyran var betald tömdes Roberto Mascarós lägenhet av hyresvärden, utan myndighetsbeslut. Men nu har Kronofogdemyndigheten beslutat att han ska få hjälp att få tillbaka lägenheten, rapporterar SVT:s Sydnytt.

– Det skulle kännas jättebra om rättvisan segrade över de här oansvariga personerna, som tar sådana beslut som är helt fruktansvärda. Jag hoppas bara att mina grejer och mina möbler är i gott förvar, att de inte försvinner, säger Roberto Mascaró.

Det var när Roberto Mascaró nyligen återvände till Malmö efter en elva månader lång vistelse i Centralamerika som han upptäckte vad hyresvärden, en bostadsrättsförening, hade gjort. I fredags begärde han och Hyresgästföreningen att Kronofogden skulle tvinga hyresvärden att ge honom lägenheten åter.

– Jag hoppas att jag så fort som möjligt kan komma till mitt hem. Inte min lägenhet, utan mitt hem, säger Roberto Mascaró.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista