Foto: Johan Nilsson/Nilsson
Bjärred

18 års fängelse för mord på sambo

1:08 min

Idag kom domen för sambomordet i Bjärred. Den 62-åriga gärningsmannen fick 18 års fängelse för att ha mördat sin 68-åriga sambo med slag och knivhugg.

Det var sent på måndagkvällen den 15 april som polisen fick in ett larm om en misshandel i ett villaområde i Bjärred.

Larmsamtalet kom från den misshandlade kvinnans dotter som under hela misshandeln satt i telefonen och hörde hur mannen skrek och slog på mamman.

Den misshandlade kvinnan var 68 år och misshandlades till döds med slag och knivhugg av sin 62-åriga sambo. Mannen som har stora alkoholproblem hade närmare 4 promille i blodet när polisen grep honom under morgonen.

Dotterns samtal med mamman har varit en stor del av bevisningen mot mannen, som även tidigare varit dömd för misshandel och hot mot kvinnan. Kammaråklagare Charlotte Ottosen begärde livstids fängelse för mannen och idag dömdes han alltså till 18 års fängelse.

Det finns inga förmildrande omständigheter då Polisen misstänker att mannen planerat att mörda kvinnan eftersom de tror att han först slagit ihjäl henne och sedan supit sig full. Mannen säger sig inte minnas händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista