Therese Sjögran. Foto: Andreas Hillergren
Allsvenskan

Malmö och Sjögran avfärdade Sunnanå

Jonas Eidevall: "Vi kommer inte vara nöjda med ett oavgjort resultat på lördag"
2:38 min

Allsvenska hösten började med en munsbit för Malmö i form av Sunnanå. 1-0 i halvtid var i underkant. Det var 4-0 efter full tid också.

EM-festen är över och vardagslunken här. Malmö fick en mjuk start och besegrade Sunnanå utan att förta sig. 30 avslut skvallrar om ett stort spelövertag, men det skulle ändå dröja innan ledningen i målprotokollet blev rejäl.

Katrine Veje var den enda som lyckades göra mål i första halvlek. I andra bättrade Kathleen Radtke på övertaget, framspelad av Therese Sjögran, som själv gjorde 3-0. Då stod klockan på 51 minuter. Inhopparen Alexandra Riley fastställde slutresultatet på tilläggstid.

För målsumpandet stod de flesta i Malmös offensiva linjer. Sjögran var definitivt skyldig men det överskuggades av att hon gjorde 90 minuter för första gången på över ett år. Hon gjorde det dessutom bra och kan bli ett verkligt tillskott för laget i höst.

Det kan behövas om Tyresö ska kappspringas. Var Sunnanå förrätten väntar ett betydligt stadigare mål på lördag, på bortaplan mot serieledarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".