Skateboardpark kommer bli verkligehet i Lund. Foto: Erik Mårtensson / Scanpix
LUND

Skateboardpark letar plats i Lund

Socialdemokrat: "Känns som att det finns en ovilja"
1:34 min

En skateboardpark ska byggas i Lund nästa år. Men vart parken ska ligga är fortfarande ett frågetecken. Elva miljoner kronor är reserverade inför bygget och nu ska Lunds kommun tillsätta en projektgrupp som ska utreda var anläggningen ska ligga.

– Det är det utredningen får visa. För oss som har en dialog med de som ska utöva skejtningen så är Stadsparken det bästa alternativet om man bara utgår ifrån vad som önskas säger Dan Kanter, idrotts- och fritidschef i Lund kommun.

En skateboardpark ser ut att bli verklighet för Lunds alla skejtare när kommunfullmäktige beslutade i mitten av juni att ha med det i budgeten för 2014. Cirka elva miljoner kronor är reserverade för investering av en skateboardpark, men vart den ska vara någonstans vet ingen riktigt. En projektgrupp ska tillsättas där man under hösten utreder möjliga platser för anläggningen. Smörlyckans idrottsplats, Fågelskolans idrottsplats och väster om Gässlingavägen är några av dessa.

Skejtarnas önskemål är att en skateboardanläggning ska ligga i anslutning till Stadsparken på Södra Lekplatsen bakom Mejeriet. I dagsläget är det bara en grusplan och där har kommunen redan gjort en geoteknisk undersökning av marken och det är en plats som uppfyller kriterierna om att det är centralt, finns möjlighet till parkering och är lätt att ta sig dit.

Anders Almgren är oppositionsråd för Socialdemokraterna i Lund och tycker att fler utredningar är onödiga.

– Den första utredningen man gjort tittar ju på alla dom här platserna och kom fram till att Mejeriet är bäst. Men när den borgerliga majoriteten fick se den så var man inte nöjd med den. De vill göra om utredningen igen. Det känns som man ska utreda, utreda, utreda ända tills man kommer fram att den inte ska vara vid Mejeriet. Det känns ju snarare som att det finns en ovilja att ha den vid Mejeriet kan man ju lugnt säga, säger han och fortsätter.

– Jag tycker det är väldigt synd att vi idag inte kan sätta spaden i jorden och bygga en skejtanläggning i Stadsparken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".