1 av 2
Arkivfoto: Natalija Sako/Sveriges Radio.
2 av 2
Mats Helmfrid (M), kommunstyrelsens ordförande i Lund. Foto: Axel Palmkvist/SR
Lund

Politiska toppen skeptisk till skateanläggning i Stadsparken

Helmfrid: "Först och främst ett park- och rekreationsområde"
1:19 min

En skateboardpark ska byggas i Lund nästa år. Men trots att skejtarna helst vill se en anläggning i Stadsparken dröjer beskedet. Från den högsta politiska ledningen vill man utreda frågan vidare och ser svårigheter med en placering i Stadsparken.

– Stadsparken är först och främst ett park- och rekreationsområde, säger Mats Helmfrid som menar att en placering där ställer höga krav på utformningen.

Till exempel ska inga bitar av betong sticka upp för mycket. Och för att betongen ska kunna smälta in kommer den eventuellt målas grön.

Skateboardanläggningen som är tänkt att vara klar till nyår 2014. En prognos som enligt Mats Helmfrid ska hålla, trots pågående utredningar om var någonstans den ska ligga

Det rör sig om undersökningar kring mark, miljö och eventuella störningar av grannar. Utredningar som är avgörande innan man kan bestämma plats och ansöka om bygglov.

Lunds skateboard- och konstförening vill att att skateparken ska byggas i Stadsparken.

Ett önskemål man delar med socialdemokraternas kommunalråd Anders Almgren. Han har tidigare kritiserat de långdragna utredningarna och vill att man tar ett beslut om att anläggningen ska ligga i Stadsparken.

– Det känns som man ska utreda, utreda, utreda ända tills man kommer fram till att den inte ska vara vid Mejeriet. Det känns snarare som att det finns en ovilja att ha den vid Mejeriet, säger Mats Helmfrid.

– Det finns en del saker som man måste ha svar på innan man fattar beslut, säger Mats Helmfrid, kommunstyrelseordförande om utredningarna.

Läs mer:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".