Angela Élek från föreningen Värmestugan. Foto: Anna Hanspers/Sveriges Radio.
Helsingborg

De laddar för fest till förmån för hemlösa

1:36 min

Imorgon arrangerar den ideella föreningen Värmestugan i Helsingborg en sommarfest till förmån för hemlösa. Förberedelserna pågår för fullt. På en lastkaj vid i Hyllinge langas det banankartonger fyllda med mat .

Angela Élek från föreningen Värmestugan räknar efter hur många kartonger hon lyckats stuva in i den röda combin.

– Det blev visst tretton, det blev lite extra inför festen, konstaterar Jerker Karlsson Ica-handlaren som skänkt mat till föreningen sen starten i våras. En roll som han fortsatt att ha inför festen imorgon.

– Vi gör det här för den goda sakens skull, säger Jerker Karlsson.

Föreningen startade i våras och har sedan dess serverat mat och försökt hjälpa hemlösa på olika sätt med mat och kläder och annat. För behoven är stora säger Angela Èlek.

– Det är hemlösa som sover ute och som hamnat utanför systemet och då behövs det privatpersoner som kan räcka ut handen.

På sommarfesten imorgon blir det speciella erbjudanden till hemlösa men också mat och olika aktiviteter som ponnyridning, loppis och ansiktsmålning.

– Det är Värmestugans sommarfest så alla är välkomna, säger Angela Èlek.

– Jag har inte bestämt mig ännu om jag ska gå på festen men jag känner trycket, säger handlaren Jerker Karlsson som skänkt maten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista