Ulf Stark huvudperson på filmfestival

Nu i veckan släpptes skolbiljetterna till den kommande barn- och ungdomsfilmfestivalen i Malmö, BUFF. Huvudperson i årets festival blir den omtyckta barnboks- och manusförfattaren Ulf Stark.

- Ulf stark har i princip förföljt oss sedan starten av hans böcker och de  tv serier som baserades på hans böcker. Vi anser att Ulf är en av våra bästa författare för barn och ungdomar, säger festivalchefen Lennart Ström.

Det är nåt allmän i Ulf Starks berättelser som gör att de tål att visas på tv och på vita duken om och om igen. Att lyfta fram manusförfattaren Ulf Stark är att poängtera hur viktig en bra berättelse och ett bra manus är för filmen, säger Lennart Ström

Förutom Ulf Stark filmer visas i år 102 barn- och ungdomsfilmer från runt om i världen,

Just nu släpps biljetter till skolorna, och det bokas för fullt. Det glädjer Lennart Ström,  för det betyder att skolorna inser att film har en stor roll i ungas liv, menar han.

- Många lärare har förstått att film och rörlig bild har stor påverkan på unga och är en stor del av ungdomars vardag. Men det finns många vita fläckar i Malmö. Det finns många sim inte vet vad Buff är.