Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Helsingborg

Misstänkte guldsmedsrånaren har allvarliga skador

En guldsmedsbutik på Mariagatan i centrala Helsingborg rånades strax efter klockan fyra i eftermiddags. Strax därefter kolliderade en motorcykel med en personbil på Henrik Lundbergs gata. En av de misstänkta rånarna ligger nu på sjukhus med allvarliga skador, uppger polisen. Tidigare vårdades mannen för livshotadande skador.

Bara några minuter efter rånet kolliderade en motorcykel med en personbil på Håkan Lundbergs gata, i höjd med Bryggaregatan.

En person fick föras till sjukhus med ambulans. Akutmottagningen på Helsingborgs lasarett uppger för TT att mannen som var inblandad i motorcykelolyckan har allvarliga skador.

– Han är misstänkt för rånet, men vi har inte kunnat höra honom ännu, säger Marie Persson, informatör på polisen i Skåne till TT.

Den andre mannen var försvunnen från olycksplatsen när polisen kom fram.

– Vi har inte hittat honom, säger Persson.

Motorcykeln är beslagtagen för teknisk undersökning.

En av de två rånarna ska ha haft ett pistolliknande föremål. De kom över smycken men ingen anställd eller kund skadades.

– Vi har hitttat stöldgods från brottsplatsen på några ställen. Dels utanför butiken, men även på andra ställen, säger Marie Persson på polisens länskommunikationscentral som inte vill gå in på exakt var man hittat stöldgodset i form av smycken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".