Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Friidrott

Tracey Andersson i tårar efter kvalet

Friidrotts-VM är över för Trelleborgs hopp Tracey Andersson. I släggkvalet idag hade hon två ogiltiga kast. Och det enda godkända kastet på 61,37 räckte inte alls till för att gå vidare till finalen.

Tracey Andersson lämnade Luzjnikistadion i tårar. Häromdagen hade hon annars tre kast över 70 meter på träning, och hade goda förhoppningar om att nå VM-finalen.

– Jag vet inte vad som hände. Jag får väl se på tv-bilderna vad jag gjorde för tekniska fel. Det känns som att jag har laddat ett helt år för ingenting och det här vill jag aldrig göra om, sade Tracey Andersson, som hade behövt kasta 70,47 för att nå final, till TT.

Tracey Andersson var inte ensam om att ha en katastrofdag lagom till kvalet. Världsrekordinnehavaren Betty Heidler från tyskland missade även hon final efter att endast ha kastat 68,83 och slutat på 18:e plats.

Polskan Anita Wlodarczyk var bäst i kvalet med 76,18. Finalen avgörs på fredag.

Radiosporten/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista