1 av 2
Arbete med att få Österleden i Helsingborg farbar igen efter översvämning och jordskred. Foto: Gunilla Nordström/Sveriges Radio
2 av 2
Helsingborg

Åskan ger fler skadeanmälningar

0:54 min

Igår gick vädrets makter loss på Nordväst Skåne och idag kommer anmälningarna in till försäkringsbolagen från dem som vill få ersättning för vattenfyllda källare och elektronik som slagits ut av åskan.

Ett av sommarens värsta oväder med åska och skyfall drabbade nordvästra skåne igår och anmälningarna om skador efter blixtnedslag eller översvämningar strömmar in till försäkringsbolagen.

– Vi har fått in onormalt många anmälningar både när det gäller blixnedsslag och översvämningar, säger Ingemar Helgesson.

Ingemar Helgesson är marknads- och kommunikationschef på länsförsäkringar säger att man märker att många gör skadeanmälningar efter ovädret.

– Det här var ett oväder som va ovanligt stort. Vi har endast haft ett liknande oväder i år och det var den 8 augusti i Vollsjötrakten, säger Ingemar Helgesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista