1 av 5
Karusellerna är en återkommande attraktion under Malmöfestivalen. Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/ Sveriges Radio
2 av 5
Färgglada bilar. Karusellerna är en återkommande attraktion under Malmöfestivalen. Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/ Sveriges Radio
3 av 5
Skräp forslars bort. Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/ Sveriges Radio
4 av 5
Festivalen bjuder även på höga höjder för den som är sugen. Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/ Sveriges Radio
5 av 5
Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/ Sveriges Radio
Malmö

Flygtur och magi nyheter på årets Malmöfestival

"Det kommer att bli jättespännande"
1:12 min

Imorgon är det dags igen, för årets upplaga av Malmöfestivalen. En hel del som vi känner igen som kräftskiva och langos men också en hel del nyheter.

Årets absolut mest nervkittlande nyhet är Trapetsen - en cirkustrapets i naturlig storlek som monterats upp på stortorgets ena kortsida. Här kan den som vågar kasta sig ut på sju och en halv meters höjd, visserligen med både skyddslinor och nät, men ändå.

Dans kommer man också kunna se på hög höjd när en dansgrupp ska dansa nerför ett av stans kyrktorn eller varför inte njuta av ungersk akrobatisk basketshow.

Annars är det festivalens två sista dagar som kanske lockar de yngsta mest. Då ska lilla torg förvandlas berätta Lotta ström som ansvarar för barnverksamheterna på festivalen.

– Ja vi kommer att bygga ut en hel magisk värld på lilla torg med varulvar och vampyrer och trollkarar. Där kommer att finnas ett kuriosakabinett med underliga saker, trollkarsshower och underjordiska tunnlar. Det kommer att bli jätte spännande!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".