14-åriga Saga Wickum spelar Minecraft på LAN i Lund. Foto: Dajana Kovacevic/Sveriges Radio
Skåne direkt

Nudlar och sömnbrist på datorfest i Lund

Besökare: "Man måste få energi"
3:15 min

I veckan arrangeras Spektrum 5.5, ett LAN-evenemang, som gjorde entré redan för två år sedan och som nu återvänder till arenan i Lund. Det är en spelfestival där deltagarna kopplar ihop sina datorer till ett nätverk för att kunna spela mot varandra.

– Jag gillar att spela och det är kul att träffa kompisar, säger Saga Wickum som var en av besökarna.

I arenan i Lund har mer än 250 ungdomar i undre och övre tonåren bänkat sig i prydliga rader med sina datorer. Här spelas det datorspel dygnet runt. Deltagarna har ordnat med sovloft och provianthörnor.

– Det är bra att tänka lite på vad man trycker i sig men man kan äta nästan vad man vill. Fast man måste få energi från det och liksom inte dö, säger Saga Wickum.

Det är tredje året som evenemanget ordnas av två kompisar som startade det hela nere i en källare en gång i tiden. Sedan har det växt.

– Det är en grej att vara på LAN, det är en social upplevelse utöver det du får att sitta hemma och spela med någon över Internet. Vi skapar möten mellan de som spelar, säger Björn Sanders som är en av arrangörerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".