Polisen i nordväst satsar hårt under helgen på att förhindra att det körs olagliga tävlingar på allmänna vägar. Foto: Anna Hanspers/Sveriges Radio
Helsingborg

Polisen rustar för motorhelg

1:19 min

Polisen tar både helikopter och avstängning av körbanor och parkeringar till hjälp för att hindra streetrace i samband med helgens motorträffar i Nordvästskåne.

Både Vallåkraträffen och Bjuvs Burnouten är populära evenemang som lockar många besökare, men samtidigt som många visar upp sina bilar passar en del på att köra streetrace.

– Vi kommer att stänga av både Välas och Familias parkering efter stängningsdags, säger Tommy Wiik som är stabschef för polisens kommendering.

För några år sedan hölls streetracen i centrala Helsingborg.

– I fjol testade vi att stänga av ena körbanan på Drottninggatan och Järnvägsgatan och det fungerade så bra att vi gör det i år igen, visst kan det bli en del problem för folk som bor i city, men vi gör det för att förhindra att det sker någon olycka, säger Tommy Wiik.

Helikoptern  ska hjälpa polisen att lokalisera var streetracen eventuellt hålls så att polispatrullerna snabbare ska kunna komma på plats och kunna stoppa dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista