Position Skånes vd utanför cupledningen

Semmy Rülf, Position Skånes vd, blir utan ledningsuppdrag i organisationen för den omdiskuterade seglingstävlingen Americas cup.

Istället blir Per-Olov Bergqvist, som tidigare bland annat arrangerat melodifestivalen i Malmö, som kommer bli projektledare för tävlingen i sommar.

Per-Olov Bergqvist arbetar inte för Region Skånes marknadsföringsbolag, Position Skåne, som har ansvaret för projektet, men trots det så säger han att Position Skåne och Semmy Rülf inte är ute ur bilden.

– Det här är en organisation som utför åtagandet. Position Skåne har fortfarande åtagandet, vi hjälper bara till, säger han.

Per-Olov Bergqvist har tidigare arbetat med flera stora arrangemang i Malmö, bland annat Bridge-EM, EM i konståkning och Melodifestivalsdeltävlingen i fjol. Till sin hjälp får han bland annat Mårten Hedlund som varit den drivande kraften när det gäller att få Americas cup till Malmö.

I början av mars presenteras organisationen, sedan ska de jobba för full fart.

– Om vi jobbar tillsammans så är jag säker på att vi får en fantastisk upplevelse i augusti-september, säger Per-Olov Bergqvist.