1 av 2
MFF:s återvändare Guillermo Molins dundrar in 4-0 bakom Kalmars målvakt Etrit Berisha. Foto: Patric Söderström/Scanpix
2 av 2
Foto: Patric Söderström/Scanpix
Fotboll

Guillermo Molins: Räkna med fler tjusiga mål

4:45 min

För en månad sedan satt han på bänken i en klubb som inte brydde sig om honom. Nu är han älskad av fansen och gjorde mål direkt i den allsvenska comebacken för Malmö FF. Livet har svängt fort för Guillermo Molins, 24.

– Det är jättestor skillnad. Då fick jag inte spela och det hände inte så mycket runt mig. Så det känns skönt att komma hit, göra mål i debuten och höra fansen sjunga mitt namn.

2011 flyttade Guillermo Molins från Malmö till Anderlecht i Bryssel. Förhoppningarna var stora, men nästan direkt drabbades han av en korsbandsskada som höll honom borta från planen i ett år. Och sedan valde den belgiska storklubben att satsa på andra spelare.

– Det var tufft. Men jag har aldrig tvivlat på mina kvaliteter som spelare, även om de inte velat se. Hade jag inte trott på min förmåga hade jag ju bara kunnat stanna kvar och hämta mina pengar.

– Men då startar jag hellre om här, säger "Gische".

De två lite misslyckade utlandsåren har inte skrämt honom för gott. Kommer rätt chans i framtiden så tar han den. Fast nu är det Malmö som gäller.

– Det jag lärt mig är väl att utomlands får man sköta sig själv. Är man stark som Zlatan så lyckas man. Men man får inte några klappar på axeln.

Precis som när Guillermo försvann för två år sedan är MFF ett allsvenskt topplag. Men det finns skillnader också.

– Då hade vi många äldre spelare som stod på toppen. Nu är det mer yngre killar vars karriärer just har börjat. Men det känns bra. Och vi är ett tekniskt skickligt lag.

Fin teknik visade Guillermo Molins när han dundrade in 4-0-målet bakom Kalmars målvakt Etrit Berisha. En perfekt vristträff som gjorde fansen lyckliga.

 – Och den sträckta vristen kommer ni att få se ett par gånger till. Minst, lovar den comebackande MFF-spelaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista