Foto: Anna Falk/ Sveriges Radio
Malmö

Fler på skallgång efter försvunnen man i dag

Volontär: "Vi ger oss aldrig"
3:17 min

I dag arrangerades nya skallgångar av Missing People i hopp om att finna en ung man som försvann i Malmö i onsdags. Han sågs senast kring Gustav Adolfs torg under natten mot torsdagen.

– Vi utgår från sista synliga punkt. Sen lägger vi upp en radie på en kilometer och sen har vi olika segment som vi går på, säger Annika Sigurdsson på Missing People.

Att det är stadsfestival försvårar arbetet en aning eftersom det rör sig mycket folk i området. Organisationen har utfört fyra skallgångar sedan i fredags utan att göra några fynd.

Polisen misstänker inget brott och söker därför inte aktivt efter mannen. De har inte heller någon utgångspunkt att börja leta på.

– Vi har helt andra möjligheter än polisen. Vi kan snabbt få ihop människor som kan börja leta. Polisen kan spana på ett annat sätt men det är vi som gör markjobbet, säger Annika Sigurdsson.

Hon berättar att de har ett nära samarbete med polisen och meddelar dem så fort de sett något av intresse. För att kunna bli volontär hos Missing People måste man vara minst 18 år gammal. William Kristenssen har nyss fyllt 18 år och han har varit med på varje skallgång sedan i fredags.

– Det som motiverar mig till detta är väl hoppet att hitta något, eller honom. Man vill ju hjälpa till, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".