Lars Christensson, tävlingsledare och Rüdiger Schwarz inspekterar hindren. Foto: Svjetlana Pastuhovic/Sveriges Radio
Malmö

Fälttävlan stänger Ribersborg nattetid

1:32 min

På grund av förra årets skadegörelse kommer delar av Ribersborg i Malmö att vara avstängt nattetid i samband med EM i fälttävlan som drar igång nästa helg. Från och med onsdag kväll kommer staket att spärra av från Kallbadhuset och upp mot Hundrastplatsen.

– Staketet kommer att sitta från kanalen och bron i Västra hamnen, längs Limhamnsvägen kan man säga och bort till handikappbadet eller fotbollsplanerna på Limhamnsfältet, säger Lars Christensson, tävlingsledare.

Med Öresund i bakgrunden står Lars Christensson och Rüdiger Schwarz och inspekterar de hinder som redan har kommit upp på gräsmattan på Ribban. Det är stora och dyra hinder som i år ska skyddas med hjälp av bevakning och staket, till skillnad från förra året.

– Tyvärr så var det ju någon som saboterade och gjorde grafitti och det är ju lite tråkigt att man agerar på det sättet, säger Lars Christensson.

– Det är lagt ner mycket tid och det betyder mycket för många människor det här och vi hoppas ju göra något som är bra för Malmö stad, så vi hoppas undvika skadegörelse, säger Lars Christensson.

För att undvika skadegörelse i år kommer alltså delar av Ribersborg att vara avstängd mellan klockan nio på kvällen och åtta på morgonen. Säkerligen ett problem, inte minst för alla hundägare som vill rasta sina hundar.

– Man behöver inte vistas här nattetid, vi hoppas att folk är hemma och sover eller gör något annat på natten, säger Lars Christensson.

Tror du att Malmöborna har tålamod med avspärrningarna?
– Jag hoppas det och vi kommer att göra det så att det inte ska inkräkta. Och det här handlar ju om nattetid, jag tror inte att det är så många som vistas här då, säger Lars Christensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista