Lugis nyförvärv Magnus Jernemyr, silvermedaljör med Sverige i OS-handbollen 2012. Foto: Mattias Schrader/Scanpix
Handboll

Lund lockade mer än Spanien för Magnus Jernemyr

"Det känns riktigt bra"
4:30 min

Lugi förstärker sitt lag inför elitseriestarten med Magnus Jernemyr. Den 37-årige landslagsmannen och försvarsspecialisten återvänder till svensk handboll efter spel utomlands, senast fem år i spanska toppklubben Barcelona. Och han ser fram mot sin roll i Lundaklubben som han skrivit treårskontrakt med.

– Det känns riktigt bra. Att inte bara spela matcher utan också höja de andra spelarna, tillföra rutin och trygghet i försvaret, sa Jernemyr när han presenterades vid en presskonferens i Lund på onsdagseftermiddagen.

Med flickvän i Norge och en 4-årig dotter i Sverige började Magnus Jernemyr i våras leta alternativ till fortsatt spel i den spanska storklubben. Och det som lockade med Lund var bland annat lagets tränare Tomas Axnér.

– Han har en stor del i det. När jag var i Sverige senast sågs Lugi mest som schyssta grabbar som det var kul att spela mot. Nu är det ett helt annat lag och helt annat go i klubben.

Samtidigt lockade inte fler ointressanta matcher i den spanska ligan. FC Barcelona är ett europeiskt topplag som var i Champions League-final i våras, men motståndet i den inhemska ligan har blivit allt svagare, särskilt sedan Atletico Madrid gick i konkurs.

– Och jag spelar ju handboll med hjärtat, säger Jernemyr.

Men håller verkligen motivationen i tre år till?

– Just nu känner jag verkligen för att spela. Men om jag efter två år inte tycker att det är roligt längre så kommer jag inte att spela av kontraktet bara för pengarnas skull. Då får vi hitta en annan roll för mig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".