Foto: Musadeq Sadeq / Scanpix
Ängelholm

Kulturskola drar igång trots oreda

1:09 min

Kulturskolan i Ängelholm håller på att flytta från Parkskolan till det gamla Tingshuset i Ängelholm. Beslutet om att flytta togs sent i höstas och än är inte allt på plats. Men rektor Per Lindborg räknar ändå med att undervisningen snart ska vara igång.

- Här är mycket att ställa i ordning fortfarande, säger han. Men i mitten av september räknar vi med att undervisningen ska vara igång i stort sett som vanligt.

Kulturskolan som undervisar 600 elever i musik, dans och teater får mindre lokaler i och med flytten. Men Per Lindborg räknar ändå med att undervisningen ska få plats.

Däremot måste den utåtriktade verksamheten flyttas utanför huset eftersom här inte finns någon konsertsal som det gjorde i Parkskolan.

- V i får ha flexibla lösningar och till exempel samordna orkester- och teaterverksamhete, säger han. Konserter och annan utåtriktad verksamhet får vi i stor utsträckning lägga utanför huset eftersom det inte får plats här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista