1 av 2
De nya nattislokalerna på Filbornaskolan håller just nu på att renoveras. Foto: Astrid Adelgren/Sveriges Radio
2 av 2
Brita Leandersson Egger är förskolechef och ansvarig för nattisverksamheten i Helsingborgs kommun. Foto: Astrid Adelgren/ Sveriges Radio
HELSINGBORG

Nattisplatserna fördubblas i Helsingborg

"Vi har familjer som har fått vänta över ett år"
1:36 min

Behovet av nattöppen förskola och fritids är stort i Helsingborg, och en del familjer har fått stå i kö i flera månader. Men när nattis nu flyttar till större lokaler på Filbornaskolan i september, kommer antalet nattisplatser att utökas och alla som står i kö att få en plats.

– Vi har familjer som har fått vänta på en plats i över ett år, och det är det vi hoppas råda bot på nu, säger förskolechef Brita Leandersson Egger.

Det är inte bara föräldrar i Helsingborgs kommun som hör av sig till Leandersson Egger om nattis, utan även familjer i andra närliggande kommuner. I till exempel Båstad, Höganäs och Ängelholm finns det ingen förskola eller fritids som har öppet på nätterna. Men de familjerna som inte är skrivna i Helsingborg måste förskolechefen säga nej till:

– Man bestämde i Helsingborg att det bara är våra mantalsskrivna som nu ska beredas plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".