Stéphanie Hammelfelt är glad över att ha fått en nattisplats till dottern Molly-Belle -trots att det innebär att hon måste flytta från Höganäs. Foto: Astrid Adelgren/ Sveriges Radio
Helsingborg

Stéphanie tvingas flytta för att få nattis

1:23 min

Till hösten får Stéphanie Hammelfelts dotter äntligen en plats på en nattöppen förskola. Men priset blir att tvingas flytta från Höganäs.

I Höganäs kommun, där Stéphanie Hammelfelt och dottern Molly-Belle bor, finns det nämligen ingen möjlighet till nattis överhuvudtaget. Och Hammelfelt tycker att kommunen borde se över behovet av nattis.

– Det är jättemånga som skulle behöva det. Vilken butik som helst stänger ju inte vid fyra, fem längre utan snarare vid åtta, nio. Jag tycker verkligen att kommunen ska kolla på det.

Men från kommunens sida finns det inga planer på att införa nattis i nuläget. Anledningen är att man inte känner till att det skulle finnas något stort behov, enligt Pia Möller, ordförande i utbildningsnämnden. Har man ändå ett behov av nattis, är det upp till en själv att kontakta kommunens politiker.

– Då får de ju höra av sig så att vi får vetskap om dem. Sedan så får vi ju se vad vi kan göra. Och om vi kan göra någonting, säger Möller. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista