Speedway, allsvenskan

Gnistorna inte på max mot Rospiggarna

3:55 min

Det var en tuff uppgift redan från början. Efter 40-50 i första semifinalmatchen, på hemmaplan, behöver Gnistorna ett smärre mirakel för att vända mot Rospiggarna.

Heat 1 på Malmö motorstadion, första kurvan: Mikael Max och Mathias Thörnblom har vunnit starten framför bland andra Andreas Jonsson. Men unge Thörnblom faller och Andreas Jonsson tar segern.

Till fjärde heatet var det utjämnat i matchen, 12-12, men därefter kunde inte Gnistorna hålla jämn fart med gästerna från Hallstavik. Trots toppningar av laget räckte inte Malmölaget till.

Den normalt sett pålitlige Mikael Max tog endast 4 poäng på fem starter. Även stjärnskottet Thörnblom var en besvikelse med 1 inkörd poäng. Peter Ljung och Miroslaw Jablonski kunde inte själva bära laget trots starka insatser.

Att ta ikapp tio poäng på bortabana blir tufft. Allt talar för att årets allsvenska säsong slutar för Gnistorna iockmed nästa match.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista