En 46-årig man åtalas för mordet på ett taxikontor i Malmö. Foto: Scanpix
Malmö

46-åring åtalas för mord på taxikontor

1:10 min

I dag åtalade kammaråklagare Michael Hansson i Malmö en 46-årig man för mordet på en gängledare inne på ett taxikontor i Malmö i november 2011. Bakgrunden till mordet var en ägarstrid om makten över taxibolaget.

Mordet kan betecknas som en ren avrättning. Den 31-årige gängledaren sköts inne på taxikontoret som låg på Volframgatan i Malmö. Han skulle då presenteras som ny chef för taxibolaget, men det var inte okontroversiellt. Ägarna stred om makten och den 46-årige man som i dag åtalas fanns på motståndarsidan, säger kammaråklagare Michael Hansson.

– Han var på motsidan, han hade delintresse i den andra sidans ägande.

Så han var inte någon form av lejd person, utan hade själv intressen i den här saken?

– Det är svårt att säga. Det som är sagt är att han hade intressen i det hela.

Michael Hansson kallar många vittnen från bägge sidor av ägarstriden till rättegången Några av dem var tidigare själva misstänkta för medhjälp till mordet på gängledaren - men är i dag helt avförda. Utredningen har tagit lång tid, framförallt för att den 46-årige mannen som åtalas i dag var häktad i sin frånvaro i över ett år, han var i Egypten. I februari kom han tillbaka och anmälde sig till polisen. Han har hela tiden nekat till anklagelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista