Barsebäcksgolfaren Caroline Hedwall är hemma. Foto: Paul Zyra/Sveriges Radio
Barsebäck

Caroline är hemma på Barsebäck

1:22 min

Sveriges hetaste golfdam är tillbaka på hemmaplan. Caroline Hedwall var i helgen nära att vinna sin första seger på USA-touren. Helgen dessförinnan skrev hon golfhistoria när hon vann alla sina matcher i Solheim cup. Nu är hon tillbaka hemma i Barsebäck inför tävlingar i Skåne nästa vecka.

– Det var en fantastisk vecka och mer än vad jag hade väntat mig av min prestation, säger golfstjärnan Caroline Hedwall.

Hon pratar gärna om succén under Solheim cup. Segern blev historisk på två sätt, dels eftersom Caroline Hedwall vann samtliga av sina fem matcher och dels eftersom Europa besegrade USA för första gången på amerikansk mark.

– Jag blir extremt taggad av att spela under de förutsättningarna. Det är mycket publik ute och alla skriker och det är härlig stämning och på något sätt hittar jag ett helt annat spel då, säger Caroline Hedwall.

Vad krävs för att du ska bli nästa svenska Major-vinnare?
– Det är svårt att svara på men jag tror att jag definitivt har spelet och kan jag bara behålla den känsla som jag hade på Solheim cup och i Kanada så har jag definitivt en chans att vinna, säger hon.

Nästa vecka är det spel på nästan hemmabana, Vasatorp, när Europatourtävling.

– Det är första gången jag spelar på hemmaplan som proffs, det ska bli fantastiskt roligt och det kommer att bli en rolig vecka, säger Caroline Hedwall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista