Foto: Bosse Johansson/Sveriges Radio
Helsingborg

(MP) hoppas fortfarande på stopp för byggplaner på Ångfärjetomt

1:05 min

Miljöpartiet i Helsingborg har hela tiden varit motstånare till att Ångfärjetomten i Helsingborg bebyggs med kongressanläggning, hotell och bostäder. Länsstyrelsen meddelade ju i går att de inte ser några skäl att stoppa det planerade bygget. En som fortfarande hoppas är Miljöpartiets språkrör, Annika Roman.

– Det är inte kört men ljuset i tunneln är inte lika starkt efter länsstyrelsens svaga uttalande, säger Annika Roman, språkrör, Miljöpartiet i Helsingborg.

Länsstyrelsen hade däremot starka invändningar vad gäller den kulturhistoriska delen.

– Det är mycket anmärkningsvärt. De säger att om inte politiken tydlig talar om att de vill värna kulturhistoriska värden så är det kört, säger Annika Roman.

Oavsett vad länsstyrelsen säger upplever Annika Roman att det finns ett stort motstånd mot bygget bland Helsingborgarna och beklagar att de inte fått säga sitt i frågan.

– Man borde haft en folkomröstning på det sättet som Helsingborgarna tydligt talade om. Då hade man fått ett underlag för vad de vill och du hade bevarat förtroendet för demokratin. Det är djupt beklagligt att det inte har gått upp för våra folkvalda, säger Annika Roman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista