Johan Cosmo och Ulf Kvist invigde det nya kunskapscentrat. Foto: Johanna Ravhed/Sveriges Radio
Kristianstad

Sluta googla fram din diagnos

1:38 min

Istället för att googla fram fakta om olika diagnoser och sjukdomar kan både patienter och vårdpersonal nu få hjälp vid ett nyöppnat kunskapscenter i Kristianstad. Det nya centret ska hjälpa till med rätt information om diagnoser, symptom och sjukdomar.

Det nya kunskapscentrat är dels till för att anställda ska kunna hålla sig ajour med det senaste inom sitt yrkesområde och dels för hjälpa patienter att få rätt sorts information som sina sjukdomar för i dagens informationssamhälle kan det ibland vara snårigt att hitta rätt.

– Man kanske har varit på besök hos läkaren och kanske man inte riktigt har förstått vilken diagnos det var och ofta går man hem och googlar man och så får man en uppfattning som ibland kan vara inte riktigt rätt. Vi tänker oss att här ska man kunna få hjälp att hitta rätt, säger Johan Cosmo, förvaltningsstabschef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista