Besökarna på helgens Helgeåfestival kommer inte att få kompensation för att The Hives ställde in. Foto: Björn Holgersson/Sveriges Radio
Knislinge

Inga pengar tillbaka till besvikna festivalbesökare

1:33 min

Helgeåfestivalen i Knislinge gick i helgen miste om sin drömbokning av gruppen The Hives som i sista stund fick ställa in. De besökare som sett fram emot att se just The Hives kan få någon slags plåster på såren, men inte i år, säger bandbokaren Göran Nilsson Risberg.

–Vi hoppas kunna ge något extra till besökarna nästa år men ingen kompensation i år.

 Första bakslaget var att sångaren i gruppen Nazareth, som bokats ett år i förväg, drabbades av en stoke och så försvann den programpunkten, och i fredags bara timmar före konserten fick några nedresta medlemmar i the Hives leverera det tunga beskedet till publiken, att det inte blev någon spelning, pga dödsfall i familjen hos en i gruppen. Om the Hives kommer att ge någon kompensation till Helgeåfestivalen för den uteblivna konserten är i nuläget okänt, säger Göran Nilsson Risberg.

–Hives har fått sina pengar och de har sagt att de ska betala pengar till festivalen.

Kompensation för inställda och förändrade festivaler flyttas både i tid och rum. När Siestafestivalen i Hässleholm ställdes in nyligen erbjöds de som köpt biljetter att gå på Helgeåfestivalen till rabatterat pris istället. Nu kan missnöjda besökare på Helgeåfestivalen kanske få kompensation nästa år, för den blir av nästa år också, säger Göran Nilsson Risberg.

 –Det räknar vi med, absolut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista