Foto: Tore Meek / Scanpix
Malmö

Tusen barn drabbas av försenad renovering

0:59 min

Den försenade renoveringen av 50-metersbassängen på Aq-va-kul i Malmö innebär att många Malmöbarn inte kan börja i simskola och på simträning, eftersom bassängen inte är klar.

Klubbdirektör på Malmö- och Limhamns simsällskap, Robert Johnsson, säger att det här ställer till det för över tusen barn. Det är inget alternativ att låta barnen spridas ut och börja i andra bassänger i Malmö, säger han.

– Många av barnen som går simskola har syskon som går i en annan bassäng samtidigt, och då blir det inte en lyckad lösning att sprida ut barnen och sedan samla dem igen. Det blir för mycket irritation. De har dessutom anmält sig för en verksamhet inomhus, säger Robert Johnsson.

För klubben handlar det om 1000 barn som skulle haft simskola i 50-metersbassängen.

– Jag tycker att det är ytterst tråkigt, och det mest tråkiga är att vi får ett besked i fredags och dagen efter är det ett helt annat besked, säger Robert Johnsson.

Senast på onsdag utlovar Stadsfastigheter besked om när Aq-va-kuls 50-metersbassäng kan öppna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista