Foto: Jakob Sillén/Sveriges Radio
Triathlon

Lisa Nordén: Mindre mirakel krävs för VM-start

Fotskadan hotar skånska stjärnan Lisa Nordéns start i VM i halv-Ironman. "Hoppet finns att foten skall ha hunnit reparera sig självt tillräckligt fram till dess. Om det går – vet ej", skriver hon.

Lisa Nordén tvingades stryka sig från helgens tävling i Des Moines. Även i VM-deltävlingen i Stockholm plågades hon av sin skadade fot.

"Tyvärr hände något ute på kullerstenarna i Gamla Stan. Efter två varv började foten göra ont, även om smärtan höll sig någorlunda i schack förstod jag att läget inte längre var så ljust", skriver hon på sin blogg.

En röntgen efter tävlingen i Stockholm visade att Lisa Nordén har en mindre bristning i senan. "Ont, arg, besviken och lite ledsen", beskriver hon själv sin reaktion efter röntgen.

Ändå trodde hon att hon skulle kunna tävla i Des Moines. Men dagen innan tävlingen insåg hon att det var omöjligt.

"På tävlingsmorgonen blev det istället ett hårt cykelpass ute bland Iowas majsfält. Ett tretimmars pass med en total intervall tid på 60min på och över tröskel frigjorde en del av frustrationen – men dämpade knappast besvikelsen", skriver hon.

Lisa Nordén tror fortfarande att det är möjligt med start i Las Vegas. Men det krävs ett "mindre mirakel".

"Det jag saknar allra mest just nu är förtroendet för min kropp. Fokus vilar fortfarande på VM i Las Vegas – och hoppet finns att foten skall ha hunnit reparera sig självt tillräckligt fram till dess. Om det går – vet ej. Men jag är optimistiskt lagd så jag hoppas på ett mindre mirakel lagom till på söndag", skriver Lisa Nordén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista