MKB svarar på registerfrågor

Fler än trehundra personer har skrivit till det kommunala bostadsbolaget MKB och begärt att få veta vilka uppgifter MKB har om dem.

Efter att skandalen om MKB:s registrering av kränkande uppgifter om bostadssökande avslöjats har bostadsbolaget fått in 335 brev från bostadssökande.

Annelie Andersson är en av dem som sökt mer än tvåhundra lägenheter under de senaste fyra åren, utan att få någon bostad. Hon misstänker att det finns uppgifter hos MKB om henne som hindrat familjen från att få en lägenhet trots att både hon och hennes man har fasta jobb.

Bostadsbolaget MKB sammanställer nu de förfrågningar som kommit in och börjar skicka ut svar denna vecka. Men det kommer att dröja några veckor innan alla fått svar.

- Vi måste gå igenom våra register och presentera uppgifterna så att det blir bra svar till de som får svaren dem, säger Monika Jernér IT-chef på MKB.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".