1 av 2
En kraftig brand härjade i en industribyggnad i Helsingborg. Foto: Svjetlana Pastuhovic/Sveriges Radio
2 av 2
Håkan Hellqvist, en av många drabbade företagare. Foto: Anna Hanspers/Sveriges Radio
Helsingborg

Omfattande skador efter storbrand

1:32 min

Branden som bröt ut i ett industriområde på Planteringsvägen i Helsingborg tidigt på söndagsmorgonen var vid lunchtid på söndagen under kontroll och boende i området behövde inte längre hålla sig inomhus. Skadorna är omfattande och ett stort arbete återstår nu för de drabbade företagen för att få igång sin verksamhet.

– Allting har gått förlorat, säger Håkan Hellqvist, delägare i ett transportföretag vars kontor och lager på Planteringsvägen i Helsingborg slukades av lågorna tidigt i morse.

Vad tänker du när du står här och tittar ut över brandplatsen?

– Det är väl mest att få igång verksamheten igen, det är inte mycket man kan göra.

Ingen person har skadats i branden men stundtals var det en mycket kraftig rökutveckling och boende i området uppmandes fram till elvatiden att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Larm om ett brinnande fordon kom strax före klockan 06, branden spred sig snabbt till en intilliggande industribyggnad. Från räddningstjänsten i västra Skåne arbetade fem styrkor med att begränsa branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista