Thomas Bull Foto: Janne Wieslander/SverigesRadio
Malmö

Många anonyma tips om överfallet – svårt med bevisningen

1:38 min

Polisen i Skåne har ännu ingen tydlig bild av vad som hände när en pappa och hans son överfölls i Kroksbäck i söndags kväll. Det har kommit en en del anonyma tips och några berättelser från vittnen, men polisen har inte fått in tillräckligt många uppgifter än.

– Vi misstänker att det har funnits betydligt fler personer kring det här området när detta hände och vill vi väldigt gärna ha in uppgifter på vad man har sett, säger Thomas Bull, chef för Malmöpolisens speciella hatbrottsgrupp.

Polisen tror alltså att många fler än hittills är känt, var på plats och såg misshandeln. Men det är svårt att få in tips som inte är anonyma, och det är ett problem ur bevissynpunkt.

– Många vet vilka gärningsmännen är och vet var de bor. Problemet är att de inte vill bli indragna i något som de inte har med att göra, säger Musa som bor på Kroksbäck.

Polisen jobbar alltså vidare, men måste nu dra ner på utredningen eftersom skotten i Malmö i går kväll också utreds av samma grupp. Trots att polisen vill ha in fler tips och fler vittnen säger Thomas Bull nu att, i det material de hittills har fått in finns det uppgifter som gör att han är optimistisk kring att lösa fallet.

– Så här många gärningsmän på ett och samma ställe talar för att de är bekanta med området och det gör ju också att folk som har rört sig i området borde ha känt igen dem, konstaterar Thomas Bull.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista