Foto: Drago Prvulovic/Scanpix
Malmö

Utredningen av överfallet kan dra ut på tiden

1:24 min

Det kan ta lång tid innan utredningen om överfallet i söndags på en pappa och hans son i Kroksbäck i Malmö kan komma vidare. Orsaken är att det kommer in för få tips till polisen. Inte ens anonyma tips kommer in i den omfattning som polisen trodde att det skulle göra.

– Jag tror det finns många vet exakt vilka som har gjort detta och att de kan peka ut var de bor men de vill inte hjälpa polisen för det gör man inte i det området, säger Thomas Bull, utredare på polisen i Skåne.

Det går trögt i utredningen. Få vittnen hör av sig och inga anonyma tips kommer in i nån större omfattning. Polisen får heller inte in några bilder från överfallet, trots att de tror att många var på plats med sina mobilkameror. Att det inte kommer in tillräckligt med tips och berättelser är inte bra för utredningen.

– Det värsta som kan hända är att vi inte kommer längre men för mig är det långt dit, säger utredaren Thomas Bull.

Du är inte orolig än?
– Nej. Vi är vana från vårt jobb med grova brott att det kan ta tid. Det är inget konstigt i sig att folk inte vill prata men det blir oftare och oftare i grova brott. Det är frustrerande för oss men framför allt för dem som drabbas, säger Thomas Bull.

Fler artiklar:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista