1 av 2
Foto: Leif R Jansson/Scanpix.
2 av 2
ishockey

Expert: Rögle och Malmö blir topplag i allsvenskan

L-G Jansson om hockeyallsvenskan
1:24 min

I kväll startar jakten på platserna i ishockeyns finrum. Radiosportens expert tror att vi kommer att få se gamla bekanta lag i topp när allsvenskan ska summeras. Och två av de tippade topplagen är skånska.

Förra säsongen var det Timrå och Rögle som fick ta klivet ner från elitserien - numer SHL - via kvalserien. Inför säsongen tror Lars-Gunnar Jansson att Rögle kommer att gå samma väg tillbaka upp, medan Timrå får det svårare.

– Rögle kommer nästan direkt ta sig upp igen. De kommer hamna på en andraplats, tror jag. Timrå däremot har förlorat 19 spelare. Vi måste förstå att de kommer hamna på den nedre delen av allsvenskan.

Förutom Rögle blír det Djurgården och Malmö som tar hand om direktplatserna till kvalserien, enligt L-G Jansson.

– Malmö har kommit till insikt om verksamheten och lever inte i det blå längre. Mats Lusth som tränar dem står med båda fötterna på bakcen och han kommer att se till att de tar en plats i kvalserien direkt.

– Djurgården har spelat kolossalt bra i European trophy. Sen är det klart att de kommer att få spela annorlunda hockey i allsvenskan. Men med det tänket man nu har, skynda långsamt, gör det i min värld att de  är favoriter.

Bengt Skött
bengt.skott@sverigesradio.se

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".