1 av 2
Håkan Hellqvist, Svelast. Foto: Bosse Johansson / Sveriges Radio
2 av 2
Dagen efter branden på Planteringsvägen i Helsingborg. Foto: Anna Hanspers/Sveriges Radio
Helsingborg

Företag blickar framåt efter branden

1:32 min

Flera företag drabbades hårt när en industrifastighet på Planteringsvägen i Helsingborg förstördes vid en brand i helgen. Bland annat åkeriföretaget Svelast där terminalen totalförstördes och kontoret fylldes med vatten.

Det blev kaotiskt i början. Men efter några dagar kan Håkan Hellqvist som är delägare i Svelast ändå börja blicka framåt.

Han säger att det var många tankar som for igenom huvudet när han körde in till jobbet i måndags morse. Först visste han inte var han skulle börja. Men det var bara att ta ett block och sätta sig ner och börja på ruta ett.

- Det har väl gått ganska bra. På söndagskvällen och måndagen var det lite kaotiskt hur vi skulle lägga upp allting, säger Håkan Hellqvist. Men allting har flutit på och i dag står vi här i nya lokaler. Det känns rätt bra. En sten har lättat från hjärtat.

Från och med i dag håller Svelast till i tillfälliga lokaler som man hittat på Ättekulla industriområde. Under dagen ska man hit hyrtruckar som försäkringsbolaget ordnat. För bolagets egna truckar förstördes när den gamla terminalen brann upp.

Tre lastbilar som stod parkerade intill fick också skador. Men inte värre än att de går att reparera

Allt börjar alltså lösa sig för Håkan Hellqvist. Men sömn har det blivit lite av sen branden.

– I går kväll var jag jättetrött och somnade rätt så tidigt. Men fram till i går så har det knappt varit någonting, säger han. Familjen därhemma måste ju ha sin del och jag tränar ett hockeylag i Jonstorp och det får man ju inte missa.

Men nu kan han i alla fall vänta på att de första bilarna ska komma in till den nya terminalen.

– Ja de ska vara på gång, säger Håkan Hellqvist. Den första chauffören ringde nyss och jag tror att han ska vara här inom en halvtimme.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista