Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio.
Fotboll

Spelare erbjudna pengar - spel stoppat på match i superettan

3:00 min

Spelare i Värnamo har blivit erbjudna pengar för att påverka matchresultatet i kvällens match i superettan mellan Gais och Värnamo. Det bekräftar polisen i Jönköping för Radiosporten.

Polisen har upprättat en anmälan om grovt givande av muta men vill inte säga om det finna någon misstänkt.

– Grovt handlar om vilka belopp som använts, säger Tommy Thorngren, presstalesperson polismyndigheten Jönköpings län, till Radiosporten.

Kvällens match kommer ändå att spelas. Men Svenska fotbollförbundet har vidtagit åtgärder, däribland meddelat Svenska spel som stoppat allt spel på matchen.

Svenska spel införde spelstopp på matchen vid lunchtid på torsdagen. Gais vill inte kommentera uppgifterna.

– Det är svårt att uttala mig innan jag har all fakta. Vi litar på Svenska Spel och polisen och väljer att fokusera på matchen, säger Gais sportchef Jonas Lundén till gp.se.

För en dryg vecka sedan stoppade Svenska spel allt spel på två matcher i division 1, efter att man upptäckt ett så kallat avvikande spelmönster.

Totalt tre matcher med skånska lag har anmälts till riksenheten mot korruption efter misstankar. Det gäller division 2-matchen mellan Prespa Birlik och Ljungby i augusti och också division 1-matcherna Kristianstad-Lunds BK och Halmia-Limhamn Bunkeflo.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista