Foto: Bosse Johansson/Sveriges Radio
Helsingborg

MFF-supportrar köpte ungdomsbiljetter

1:33 min

Fotbollsklubbarna Helsingborgs IF och Malmö FF misstänker ett omfattande biljettfusk inför derbymatchen i Helsingborg den 25 september. Ett stort antal av Malmö FF supportrar tros ha köpt ungdomsbiljetter i stället för vuxenbiljetter, säger Frederik Ericsson som är informationschef i Helsingborgs IF.

– Vi fick signaler om att malmösupportrars hade uppmanats på Internet att köpa ungdomsbiljetter fast man var vuxen. Vi kollade upp det på olika forum och det stämde, säger Frederik Ericsson som är informationschef i Helsingborgs IF. Det var många som skröt om att de köpt ungdomsbiljett också.

När Helsingborgs IF väl hade upptäckt uppmaningarna till fusk på Internet, så kontrollerade man de 1 400 biljetter som Malmös supportrar har rätt till i derbyt, och misstankarna stärktes.

– Det visar sig att runt 50 procent har köpt som ungdom och så stor procent har det aldrig varit tidigare. säger Frederik Ericsson.  Så stor procent är det inte på en vanlig match och särskilt inte i en derbymatch klockan sju en vardagskväll.

Båda klubbarna går nu ut och uppmanar dem som köpt fel biljett att byta till en vuxenbiljett senast på onsdag. I annat fall kan man bli tvingad att köpa ny biljett i entrén den 25 september. Gör man inte det blir man inte insläppt.

Frederik Ericsson är inte glad över det som hänt.

– Det känns aldrig roligt att bli lurad. För det är det man uppenbarligen gör. Uppmanar folk att lura en arrangör, säger han

Han säger att det man kanske inte förstår från supporterhåll är konsekvenserna för framtiden. Att det finns en risk att Helsingborgs supportrar kommer att göra likadant nästa år nere i Malmö så att Malmö kommer att tappa pengar. Eller att Helsingborg inte har några ungdomsbiljetter nästa år utan bara dyra biljetter.

– Så man får se det lite längre än bara för att man sparar 90 kronor, säger Frederik Ericsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista