Mer snöoväder väntas

Snöovädret i Skåne har orsakat ett fyrtiotal trafikolyckor under natten och morgonen och periodvis har E65:an mellan Malmö och Ystad varit avstängd. Och under eftermiddagen och kvällen väntas mer snö.

Snödrev och nästan ingen sikt, ett 60-tal trafikolyckor och avstängda vägar. Snöovädret har slagit hårt mot Skåne. Vägverket har 300 fordon ute för ploga och gräva sig fram på Österlen och Söderslätt.

– Så fort du fått bort snön, så är snön tillbaka efter en halvtimme, säger Håkan Birgersson som har kört sin plogbil under hela natten och förmiddagen.

Många trafikolyckor, men inga med allvarliga personskador. Flera vägar är oframkomliga och tidvis har E 65-an mellan Malmö och Ystad varit helt avstängd.

– Vi har med jämna mellanrum stora fordon som ställer sig på tvärs över vägen och blockerar för den övriga trafiken, säger Monika Mårtensson, vägtrafikledare på Vägverket.

Polisbilar och ambulanser under utryckning har kört fast i snön och vädret blir värre, enligt meteorolog Ola Haraldsson vid SMHI.

– Under eftermiddagen och kvällen väntas mer snöfall, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".