Malmö

36 vill bli chef för Malmö konsthall

1:09 min

36 personer vill bli ny chef för Malmö konsthall. Det stod klart när ansökningstiden gick ut i går. Men det betyder inte att man säkert hittar den nya chefen bland de sökande, eftersom även en konsultfirma, Recruitment international, håller på med att headhunta.

36 sökande och bland de som känner sig kallade finns Henrik Teleman, chef för Virserums konsthall, Martin Schibli, tidigare utställningschef Kalmar konstmuseum och konstnärsduon Peter Johansson och Barbro Westling.

Men tillssättningen kommer att dröja. Parallellt med ansökningsförfarandet, jobbar också en konsultfirma, Recruitment international, med att headhunta, alltså själva leta fram efter potentiella kandidater. Och den har en bra bit kvar på sitt arbete.

– Vi har 50 till 70 möjliga kandidater, och eftersom det är en internationell bransch så är de spridda över världen. Vår ambition är att kulturförvaltningen ska ha några bra kandidater att ta ställning till under hösten, så att de kan fatta beslut på denna sida årsskiftet, säger Benny Carlsson, rekryteringskonsult.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista