Malmö

Lämnar politiken för barnbarnen

1:30 min

Sara Fagnani Nilsson (S), som bland annat varit ordförande i Jobb Malmö, lämnar nu omedelbart alla sina politiska uppdrag.

Skälet till att hon slutar nu, är att hon vill trappa ner inför pensioneringen. Beslutet att lämna politiken har inte så mycket att göra med avslöjandena kring Jobb Malmö, säger hon.

– Det felet jag har gjort, det har jag erkänt och det står jag för. Hade jag vetat att det var fel, hade jag aldrig gjort det. Jag skulle aldrig riskera allt jag gjort för en sådan grej, säger Sara Fagnani Nilsson

Felet Sara Fagnani Nilsson ångrar, är när hon lät Jobb Malmös näst högste chef läsa sonens cv när han behövde ett nytt jobb.

Nu vill hon alltså inte längre vara i rampljuset, utan mer ägna sig åt barnbarnen. Ett politiskt slut som hon planerat i flera år, inför sin pensionering nästa år.

Frågan är då om just avslöjandena kring Jobb Malmö, där hon ju varit ordförande,  kommer att fortsätta att spöka när den uppskjutna granskningen startar i höst eller nästa år. Men det tror hon inte det gör.

– Jag har alltid jobbat med full öppenhet och tycker det är bra att alla korten läggs på bordet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista