En bild på Zico Jr Marecaldi. Foto: Maria Andersson / Sveriges radio
FM

9-årige Zico drömmer om att bli en ny Messi

3:24 min

Han är bara 9 år och lever redan drömmen att bli en ny storstjärna i fotboll - Zico Jr Marecaldi från Malmö. I dag går flyttlasset till Barcelona och precis innan avresan till Spanien gästade han FM:s studio tillsammans med sin pappa Antonio.

9-årige Zico Jr började spela fotboll som 8-åring i Malmöklubben BK Olympic. Han utmärkte sig tidigt och när pappa Antonio fick tips om fotbollsakademin i Barcelona, som är inofficiellt knuten till storklubben "Barca" skickade han ett brev med beskrivning av sin son.

Efter ett tag kom beskedet att Zico var välkommen på ett tre dagar långt uttagningsläger - där pappa inte fick vara med. Sedan väntade ytterligare ett test innan familjen fick beskedet de drömt om: att Zico antagits till akademin, som en av 60 talanger.

- Det var ett väldigt svårt beslut, men vi har diskuterat och om det visar sig om en vecka att han inte tycker att det är roligt längre så åker vi ner och hämtar hem honom, säger pappa Antonio.

Tanken är att föräldrarna till en början ska hälsa på Zico varannan vecka, men att om några månader kommer flyttlasset att gå till Barcelona för hela familjen. Då kan Zico välja om han vill bo med familjen eller bo kvar i akademins stuga tillsammans med kamraterna på akademin.

Akademin i Barcelona är drömmen för många unga fotbollsspelare. Exempelvis var dagens storstjärna Leo Messi bara 13 år när han flyttade från Argentina till FC Barcelona. Men det är långt från alla som klarar kraven - två träningspass om dagen och skola mellan 10 och 14:

- Det står i regelboken, att om han missköter sina studier så blir han avstängd från träningen, förklarar Antonio.

Hör mer i intervjun med FM:s Susanna Dzamic!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista