Efterfrågan på folk inom teknik och data

Den just nu goda konjunkturen gör att det går allt bättre för teknik- och datakonsulter i Skåne. Orderböckerna är välfyllda och nu behöver företagen nyanställa.

26-åriga Philipp Maier började nyligen på konsultföretaget Epsilon i Malmö. Hans jobbkarriär är ganska typisk många av teknik- och datakonsulterna i Skåne. Efter examen som högskoleingenjör för tre år sen möttes han av en iskall arbetsmarknad och gick arbetslös i några månader. Han fick sedan jobb på ett bemanningsföretag och började sedan hos en av bemanningsföretagets kunder.

- Antalet jobb har ökat markant. Nu kommer det nya jobb med jämna mellanrum, säger Philipp Maier.

- Det är många år sedan vi upplevde en så stark inledning på ett år, säger Mats Boström, vd på Epsilon.

SR Malmö har ringt till ett antal stora teknik och IT-konsultföretag i Skåne som ger en likartad bild. Dom svenska storföretagen har börjat investera och efterfrågan på teknik- och IT-konsulternas tjänster ökar.

Teknikkonsulten Epsilon med 750 anställda i Sverige varav 200 i Skåne, växte förra året med 100 konsulter och den trenden är till och med starkare i år.

- Vi kommer att anställa fler än vi gjort tidigare. I år räknar vi med att anställa 50–100 nya medarbetare, säger Mats Boström som är vd på Epsilon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".