Fortsatta problem med snö i Skåne

Snöfallet i Skåne har fortsatt under natten till onsdagen, och det är mycket snö på sina håll. När morgontrafiken börjat komma igång har det också inträffat en del olyckor.

Bland annat var det helt stopp på E6:an i höjd med Löddeköpinge, efter att en olycka mellan två lastbilar inträffat. Det uppges vara mycket halt på vägen.

Vägverket har extra resurser ute för att hålla vägarna öppna, men till och med inne i tätorterna kan det vara svårt att ta sig fram.

– Det har snöat och blåst under natten, och det här har ju medfört problem med väglaget i hela Skåne, framför allt på de mindre vägarna. De hårda vindarna har medfört snödrev och dålig sikt på många håll, säger Ida Malmkvist på Vägverkets trafikinformationscentral i Kristianstad.


Kan man räkna med att de större vägarna är öppna?

De är öppna just nu, men man bör vara försiktig med tanke på snö och snödrev. Vi har resurser ute för att hålla dem så öppna som möjligt.


Hur är det på de mindre vägarna?

Där är det mer besvärligt. Vi har stopp på ett par vägar. Det är viktigt att bilister håller avstånd, kör sakta och åker i god tid, säger Ida Malmkvist.

På många håll är skolbussarna inställda, och alla länstrafikens bussar från Simrishamn och Ystad är också inställda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".