Vägverket varnar för underkylda vägar

Vägverkets trafikinformationscentral har haft mycket att göra i dagens snöväder. Hundratals personer har ringt och Vägverkets personal får lämna sina vanliga arbetsuppgifter för att hjälpa till att svara i telefon. 

– Vi kan svara om vägläget på de stora vägarna, och även på mindre, säger Lars Nilosjö.

Vägverkets informationscentral har kontakt med dom entreprenörer som sköter plogningen, och med polis och räddningstjänst. Dessutom svara man på frågor om framkomligheten. Vägverket har just nu nästan 500 plogenheter ute i Skåne.

Alla större vägar är öppna men det kan vara problem med framkomligheten på dom mindre vägarna. Värst är läget på Österlen. Vägverket avråder bilister från att färdas på dom mindre vägarna på Österlen om man inte följer en plogbil eftersom det inte går att komma fram.

Det finns också risk för halka i områdena kring Malmö, vid Kristianstad och Åhus och mellan Hässleholm och Perstorp. Det beror på underkylt regn. Vägverket är ute och sandar men man uppmanar bilister att vara försiktiga.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".