Betala parkering med mobilen

Om två veckor kan man betala p-biljett med mobilen i Malmö. Mot en fast månadskostnad och några kronors tillägg per parkeringstillfälle så ska det underlätta parkeringen för dem som så önskar.

Man börjar med att ringa upp ett speciellt telefonnummer och knappar sedan in vilken zon du befinner dig i. Förutom att du slipper skramlande mynt i fickan, så betalar du bara för exakt den tid du parkerar. En gång i månaden skickas sen en räkning hem till dig.

Först måste du dock bli kund hos företaget P-mint, som samarbetar med Malmö stad. Då får du en dekal att klistra i framrutan.

Mobilparkering finns redan i en rad städer runt om i landet. Och den som ansluter sig i Malmö kan också betala sin parkering på samma sätt i bland annat Göteborg och Stockholm, och om något halvår också i Köpenhamn.

Det kostar dock extra att mobilparkera. En månadsavgift på 20 kronor tas ut av företaget P-mint plus en serviceavgift på tre kronor per parkering utöver ordinarie parkeringsavgift.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".